Bazen v Logatcu

Bazen v Logatcu je primeren za vse vrste rekreacije in starosti

bazen-slika

Bazen Logatec je prvič odprl svoja vrata maja leta 2005, obratoval je do aprila 2012. Ponovno (v lasti občine) je začel delovati novembra 2014. Vse več obiskovalcev dokazuje, da je 25-metrski bazen privlačen za vse tiste, ki želijo na bazenu sodelovati pri različnih družbenih aktivnosti in v plavalni rekreaciji. Kot poudarja Gregor Prezelj, najemnik in upravitelj bazena v Logatcu, je bazen namenjen družinam, rekreativcem, plavalnim tečajem, šolam in vrtcem.

bazenilogateczupan

Bazen je odprt od septembra do junija, med tednom popoldne, med vikendi in v času šolskih počitnic pa ves dan. V sklopu bazena so na voljo različne vrste masaž, savn in tudi fitnes, kar dokazuje, da je bazen v Logatcu namenjen za vse vrste rekreacije in starosti. Seveda tako uspešnega obratovanja bazena v Logatcu ne bi bilo brez Občine Logatec oziroma župana Berta Menarda, ki je zelo zainteresiran, da se uspešna zgodba logaškega bazena nadaljuje. Občina Logatec je namreč pred leti omogočila ponoven zagon bazena, s tem pa so župan Menard in njegovi sodelavci ponudili možnost za plavalne tečaje in rekreacijo vsem občanom Logatca in okoliškim občinam, kjer nimajo bazena – Vrhniki, Postojni, Idriji, Dragomerju, Brezovici, Borovnici, Cerknici …

V torek, 11. oktobra, bodo prve treninge plavanja v bazenu v Logatcu opravili tudi člani Triatlon kluba Logatec, ki bodo tam pod budnim očesom plavalnih trenerjev plavali vsak torek (od 18. do 19. ure) in četrtek (od 19. do 20. ure), novembra pa bodo lahko v okviru plavalnih ur logaškega triatlonskega kluba v bazenu v Logatcu začeli trenirati tudi otroci. 

vir: Svet24