Lara z nasmehom in optimizmom v novo sezono

Novo leto začenjamo z zelo prijetnim intervjujem. 13-letna Lara Mihevc, članica Triatlon kluba Logatec, je trenutno naša najperspektivnejša triatlonka. Še bolj kot rezultati, pa vsakogar, ki Laro pozna in jo je že videl trenirati, razveseljuje njen pristop in motivacija. Toliko pozitivne energije in zagona pri “pubertetnicah” redko vidimo.

S trenerjem Juretom Majdičem sodelujeta drugo leto. Lansko sezono je Lara zaključila kot najboljša starejša deklica. V tej kategoriji je zmagala prav na vseh tekmovanjih, ki se jih je udeležila.

Draga Lara, obdrži pozitiven pristop, smisel za humor in nasmeh na obrazu tudi v sezoni 2019.

 

Kateri razred obiskuješ? Kako usklajuješ treninge in šolo?

Obiskujem 8.B razred Osnovne šole Mirana Jarca v Ljubljani. Poleti naloge delam na poti na trening, pozimi pa večino nalog naredim že v šoli, ker imam potem malo manj časa. Učim se zjutraj pred šolo (zato tudi prej vstanem) in med vikendi.

Kako si zadovoljna s preteklo sezono?

S  preteklo triatlonsko sezono sem zelo zadovoljna. Bila je uspešna, če bi lahko, bi popravila le slabo plavanje na Triatlonu Bled.

 

 Na katere rezultate si najbolj ponosna?

Ponosna sem na prav vse rezultate, izpostavila pa bi Ankaran in Kočevje, ker sem bila na kolesu najhitrejša od vseh punc. Všeč so mi kolesarski deli z vzponi. Zavedam pa se, da brez tako dobrih trenerjev, kot jih imam, tudi moji rezultati ne bi bili takšni, kot so.

Kakšni so tvoji cilji/ želje za sezono 2019?

Želja je, da na zimskem dnevu talentov presežem mejo 150 točk. Prav tako  želim izboljšati plavanje v odprtih vodah, tehniko teka, spuste na kolesu. Povečati želim svojo gibljivost in pa moč v rokah.

 

 

Imaš morda kakšnega športnega vzornika (ne nujno triatlonca) ?

Imam jih veliko, ampak med pomembnejšimi je zagotovo Peter Sagan, saj je zelo dober cestni šprinter ter tudi gorski kolesar. Doma imam tudi njegovo knjigo Moj svet. Res je dober. Najbolj mi je všeč, ko na cilju dvigne sprednje kolo in eno roko. Eden od vzornikov mi je tudi Darko Đurić, plavalec brez obeh nog in ene roke. Všeč mi je, ker je pravi garač.

V tvojem pristopu in motivaciji je vidno, da v triatlonu iskreno uživaš. Kaj ti je pri omenjenem športu najbolj všeč?

Vse. Všeč so mi vsi trije športi: plavanje, kolesarjenje in tek. Včasih mi katera disciplina malo manj ustreza, vendar zato še ne izpustim treninga. Po končanem treningu je spet vse dobro. Spet mi postane všeč, ker vem, da sem dala vse od sebe.