Naša članica Neža Majdič naredila ITU Level 1 Coach Course in postala profesionalna trenerka triatlona

Od 14.12. do 18.12.2016 je v Osilnici potekal ITU (International Triathlon Union) Level 1 Coach Course, ki se ga je udeležila tudi članica TK Logatec Neža Majdič. Organizacija tečaja in finančna konstrukcija je bila v domeni ETU (European Triathlon Union), tečaj pa sta vodila Zeljko Bijuk (CRO) in Miloš Petelin (SLO). Med dvajsetimi udeleženci iz sedmih držav so bili poleg Neže še štirje Slovenci: Sandi Ivančič, Tine Lavrenčič, Nik Zobec in Jernej Rodič.
Tečaj je bil sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela. Snovalci so namreč mnenja, da trener ne potrebuje le teoretičnega znanja o športu, temveč predvsem zmožnost uporabe le-tega v specifičnem okolju in s specifično skupino ljudi (otroci, rekreativni športniki, profesionalni triatlonci).
Neža je torej po teh petih dneh intenzivnega izobraževanje in še nekaj dodatnih dneh reševanja nalog preko spleta, prejela mednarodni certifikat ITU Level 1 Coach. Polna vtisov, novega znanja in idej se torej vrača med vadeče Triatlon kluba Logatec, ki bodo sedaj deležni še zanimivejših in bogatejših treningov.

neza2neza1