Rekordna udeležba na duatlonu v Logatcu


Že tretje leto zapored je Triatlon klub Logatec, ki letos praznuje tretjo obletnico delovanja, organiziral duatlon za slovenski pokal, drugič zaporedoma tudi državno prvenstvo republike Slovenije. Tokrat je bilo na štartu skoraj 180 duatloncev, od najmlajših do najstarejših, od tega več kot 20 članov domačega kluba.

In ponovno nam je uspelo !
Rekordna udeležba domačih tekmovalcev, super energija tako med tekmovalci kot navijači kljub temu, da smo imeli praktično od jutra do poznega sobotnega popoldneva vse štiri letne vremenske čase – veter, dež, sonce in proti večeru še malce sodre/snega.
Še pred uradnim pričetkom smo uspešno izvedli netekmovalni BenQuick tek, ki se ga je tokrat udeležilo kar 40 malčkov s svojimi starši.


Vsi skupaj smo bili še posebej veseli uspehov članov domačega kluba TK Logatec, kjer je najbolj zablestela še ne 14-letna Lara Mihevc, ki je postala državna prvakinja v absolutni razvrstitvi v super sprint duatlonu. Sicer pa so člani Triatlon kluba Logatec pobirali medalje in stopali na zmagovalne stopničke v vseh kategorijah. Tako je v kategoriji cici duatlon (2010 in mlajši) Maks Jeram osvojil 3. mesto. V duatlonu za vsakogar je Urban Pirc zasedel 2. mesto, v kategoriji Člani 2 pa je Enej Ložnar prav tako zasedel drugo mesto. Zelo pa so se izkazali naši veterani. Tako je v kategoriji Veterani in Veteranke 3 Blanka Markovič osvojila prvo mesto in Jože Pozvek 3. mesto, medtem ko je Bojan Trojar zmagal v kategoriji Veterani 5.
Ob tem pa se seveda za prijazno gostoljubje in postrežbo še posebej zahvaljujemo restavraciji Grajman, ter županu občine Logatec g. Bertu Menardu, ki je pred pričetkom tekmovanja tudi pozdravil vse tekmovalce in navijače. Zahvaljujemo se tudi vsem prostovoljcem iz TK Logatec, ter ostalim podpornikom in navijačem kluba, ki ste odločilno pripomogli k temu, da smo dogodek uspešni pripeljali do konca.


In nazadnje, pa še zdaleč ne najmanj pomembno, en velik HVALA vsem sponzorjem dogodka Duatlon Logatec, brez katerih dogodka v IOC Zapolje ne bi mogli izvesti: Restavracija Grajman, Občina Logatec, Komunalno podjetje Logatec, Ljubljanske lekarne, Medex, Favn, BenQuick, Mercator Emba, Cebe, Cepki, Media 24, Logaške novice, Sensilab, H5, Top Atlet, Gradbeništvo Treven, Notranjsko-Primorske novice, skuterji PVG Hlaj.

Še enkrat hvala vsem, ki ste prišli, in se vidimo prihodnje leto !

foto: Jernej Potočnik